3600 ek göstergede dağ fare doğurmuştur!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Haziran tarihindeki son kabine toplantısı sonrasında, söz verildiği halde yıllardır yılan hikayesine dönmüş olan kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesine ilişkin “müjde”sini nihayet açıkladı.

DÜZENLEME NELERİ KAPSIYOR ?
3600 ek gösterge unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Devlet memurlarının çalışırken ki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan hesaplama yönteminde gösterge esas alınıyor. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor. Ek gösterge arttıkça maaş ve ikramiye miktarları da artıyor.
Düzenleme daha önce polis, sağlık çalışanları, öğretmen ve din görevlilerini kapsıyordu. Ancak kapsamı genişletilerek birinci dereceye gelmiş olmak şartıyla 5,3 milyon memur ve emeklisi düzenlemeden yararlanacak.
Öğretmenler daha önce yasalaşmış olan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile kapsam içine alınmıştı. Tüm memurların ek göstergelerinde ise 600 puanlık artış olacak.
Emekli olan memurlar ek gösterge artışından kaynaklı fark almayacak. Yeni emekli olacak olan memurların tazminatına yansıyacak. Emekli olanların sadece maaşları artacak. 3600 ek göstergenin 15 Ocak 2023 tarihinde devreye girmesi bekleniyor.
Ek gösterge artışı, memuriyete 2008 yılından önce başlayanların emekli aylıklarında doğrudan artış şeklinde yansıyacak. Ancak bu tarihten sonra işe başlayanların emekli aylıklarında çok az artış olacak.
Halen çalışmakta olan memurların aylıklarında ise çok küçük artışlar olacak.
3600 ek gösterge düzenlemesinin 2023 seçimlerine yönelik hazırlandığı yasanın yürürlük tarihinden bellidir.
Çarşı pazardaki hiper enflasyon ve astronomik kira artışları nedeniyle beli iyice bükülmüş olan kamu emekçileri için göstermelik 3600 ek gösterge düzenlemesinin de yaraya merhem olmayacağı şimdiden bellidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir